hamuru için:
üzeri için:
- 3 su b.un
- yarım p.yaşmaya
- içi için:
- 150 gr.kıyma
- 2 patlıcan
- 5 sap taze soğan
- 1 tutam maydonoz
üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- 1 çorba k.salça
- 1 çorba k.tereyağı
HAZIRLANIŞI:
un karıştırma kabına alınır. ortası havuz açılır.maya ve tuz eklenir.
alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. bir süre dinlendilir.
İç harcı için; tavaya kıyma alınır.üzerine közlenmiş patlıcan
doğranarak alınır.tuzu, baharatı ayarlanır.taze soğan ve maydanoz
dogranarak ilave edilir, yoğrulur.kıvamı koyu olursa biraz su katılabilir.
dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır.hamur olabildiğince ince açılır.
iç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır.yağlanmış tepsiye alınarak
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.pişen gözlemeler
doğranarak servis tabağına alınır.üzerine çırpılmış yoğurt ve
tereyağında kavrulmuş salça dökülerek servis yapılır.
un karıştırma kabına alınır. ortası havuz açılır.maya ve tuz eklenir.
alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. bir süre dinlendilir.
İç harcı için; tavaya kıyma alınır.üzerine közlenmiş patlıcan
doğranarak alınır.tuzu, baharatı ayarlanır.taze soğan ve maydanoz
dogranarak ilave edilir, yoğrulur.kıvamı koyu olursa biraz su katılabilir.
dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır.hamur olabildiğince ince açılır.
iç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır.yağlanmış tepsiye alınarak
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.pişen gözlemeler
doğranarak servis tabağına alınır.üzerine çırpılmış yoğurt ve
tereyağında kavrulmuş salça dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder