Güveçte Mantarlı Tavuk |
Malzemeler:
- Yarım kg mantar
- Yarım kg tavuk kuşbaşı
- 6 adet domates
- 6 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 150 gr tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber
- Kekik, kimyon, kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Soğanlar ince, ince kıyılıp yağda sotelenir. Mantarlar küp, küp doğranır ve eklenir. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Kuşbaşı tavuk eklenir, pişirilir. Biberler eklenir, sotelenir. Sarımsaklar eklenir. Domatesler eklenir. Salça eklenir. Hafif sulu kalacak şekilde pişirilir. Tuzu ve baharatları ayarlanır. Güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerine kaşar rendesi eklenir. Fırına verilir ve kaşar eriyince fırından alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder