Güveçte Mantarlı Tavuk

Güveçte Mantarlı Tavuk
Güveçte Mantarlı Tavuk

Malzemeler:

  • Yarım kg mantar
  • Yarım kg tavuk kuşbaşı
  • 6 adet domates
  • 6 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 150 gr tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • Kekik, kimyon, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Soğanlar ince, ince kıyılıp yağda sotelenir. Mantarlar küp, küp doğranır ve eklenir. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Kuşbaşı tavuk eklenir, pişirilir. Biberler eklenir, sotelenir. Sarımsaklar eklenir. Domatesler eklenir. Salça eklenir. Hafif sulu kalacak şekilde pişirilir. Tuzu ve baharatları ayarlanır. Güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerine kaşar rendesi eklenir. Fırına verilir ve kaşar eriyince fırından alınır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Oktay Usta Yemekleri, Yemek Tarifleri Oktay Usta Mutfağı - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri