HAVUÇLU KEK |
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı yoğurt
- 2,5 – 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Orta boy kek tepsisini veya kek kalıbını yağlayın.havucu soyup ince tarafıyla rendeleyin.İlk önce şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvı yağ, yoğurdu çırpıp,daha sonra. un, kabartma tozunu ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince havuç ceviz ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devem edin. 180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
15 Dakika dinlendikten sonra dilediğiniz şekilde kesip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder