Kaymaklı Poğaça |
Malzemeler:
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yumurta (sarısı üzeri için)
- 250 gr süt kaymağı
- Aldığı kadar un
- Malzemelerden hamur yapılır.
- Bezelere ayrılır.
- Avuç içi kadar açılır.
- Kaşar peynir rendesi konur yuvarlanır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Tarifin Özellikleri:
- Mayalı bir hamurdur.
- Karbonhidrat ve yağ bakımından zengindir.
- Kullanılan malzemeler yoğurma kabu fırın tepsisi fırın.
- Maliyeti 7 tl.
- 10 kişikiktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder