Kifle |
Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su (her ikisi de ılık olacak)
- 1çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta (sarıları üzeri için kullanılacak)
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz (silme)
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
- Aldığı kadar un
İçi İçin:
- Peynir veya kavrulmuş kıyma
- İsteğe göre çörekotu, susam, haşhaş tohumu
- Maya, ılık su ve süt içinde eritilip şeker ilave edilir.
- Bu karışım kabarana kadar (yaklaşık 10 dakika) mayalandırılır
- Margarin hariç tüm malzemeler eklenip yoğrulur.
- Hamur 3 parçaya ayrılır.
- Her parçadan cevizden biraz büyük 10 yumak yapılır.
- Yumaklar minik, minik açılıp, aralarına nohut büyüklüğünde parçaşanmış margarinler eşit olarak dağıtılıp üst üste konulur. (en üst parçaya yağ sürülmez)
- Sonra merdane ile üst üste yerleştirilen hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir.
- Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.
- İçerisine hazırlanan iç peynir koyulup sigara böreği gibi sarılıp kenarlarından kıvrılarak ay şekli verilir.
- Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp, susam serpiştirilip 175 c de kızarana kadar pişirilir.
Tarifin Özellikleri:
- Mayalı hamurlara örnektir.
- Bu ölçülerden 48 adet çıkıyor.
- Kullanılan malzeme fırın tepsisi
- Maliyeti 15 tl'dir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder