- 2 adet tavuk göğüs (kalın fileto şeklinde)
- 250 gr mantar
- 5-6 sap ıspanak
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- Yeterince tuz, karabiber, pulkırmızı biber, biberiye
- Sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- Yeterince un
- 1 su bardağı mısır gevreği
- 1 çay bardağı fındık
- Tavuk göğüslerinin derisi alınıp, ikiye ayrılır. Her bir parça enlemesine cep gibi ikiye kesilir.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağda pembeleştirilir, ufak ufak doğranmış havuç, patates, mantar ve ıspanak ilave edilip, sotelenir.
- Bezelye ve yeterince baharat ilave edilip, ocaktan indirilir.
- Tavukların içi bu karışımla doldurulduktan sonra ağzı kürdan ile tutturulur.
- Tavuklar tuz, karabiber, pulbiber, biberiye ve sıvı yağ karışımına bulanır ve fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 C derece fırında 10 dakika kadar pişirildikten sonra, ilk olarak tuz ve karabiber ile çırpılmış yumurtaya, daha sonra una, ondan sonra da çekilmiş fındık ile karışmış mısır gevreğine bulanarak, kızgın sıvıyağda nar gibi oluncaya kadar kızartılır.
Tarifin Özellikleri:
- Ürünün çeşidi: tavuk yemeğidir.
- Pişirme tekniği ve özellikleri: fırında ve ocakta 45 dakika
- Hazırlıkta kullanılan araçşar: kesme tahtası, bıçak, tava, tepsi, kaşık, kürdan
- Sunum ve servis şekilleri: dilimlenerek servis tabağında, yanında patates garnitürleri ile
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder