Piruhi (Bilecik Yemekleri) |
MALZEMELER:
Hamur Malzemeleri:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı soda
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 orta boy soğan
- 250 gr kıyma 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay karışı karabiber
Üst Sosu:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase yoğurt
- 2-3 sarımsak
- Hamur malzemeleriyle pürüzsüz, yumuşak bir hamur yapıp dinlendirilir.
- 4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka ineliğinde kesilip, 4'er cm lik karelere kesilir.
- Bir tavada tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğanlar eklenip kavrulur.
- Kıyma eklenip iyice kavrulur, baharatları eklenip ocaktan alınır.
- Hazırlanan kıymalı iç kare kesilmiş hamurlara pay edilir.
- Hamur muska şeklinde kapatılıp tepsiye dizilir.
- Tencerede su kaynatılır ve tuz eklenir.
- Piruhiler eklenip 10 dk kadar haşlanır.
- Sonra sahana yerleştirilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ gezdirilip servis edilir.
- Osmanlı mutfağına ait bir hamur iş çeşididir. Değişik iç harçlarla da yapılabilinmektedir.
- Haşlanarak pişirilen hamurlara örnektir.
- Tahıllı bir yemek çeşidi olduğu için karbonhidrat açısından zengindir.
- Porsiyon adedi 10 kişiliktir.
- Dikkat edilmesi gereken üzerine konulan yoğurt hamur biraz ılındıktan sonra konulmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder