KITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ |
Kıtır kadayıflı muhallebi için malzemelerimiz:
- 6 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 bardak fındık
Hazırlanışı: Önce tereyağı eritin. Şekerle kadayıfı ve fındığı koyun. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra altını kapatın.
İç kreması için malzemelerimiz ise şöyle:
- 2 kaşık tereyağ
- 3.5 kaşık unla kavur
- 5 bardak süt
- 7 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı: Bunları koyup pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Biraz soğumasına müsaade ettikten sonra içine 4 paket toz kremşantiyi boşaltıyoruz. Çırpmaya başlıyoruz. Ardından borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz. Ortasına muhallebiyi döküyoruz, kalan yarısıyla üstünü örtüyoruz. Fındıkla süsleyip tatlımızın yapımını bitiriyoruz. Ağzınıza layık olan kıtır kadayıflı muhallebiyi misafirlerinize de gururla ikram ediyorsunuz!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder